• Faulk´s Canadagås

  Ger ett lägre men naturligt kanadagås läte
  Väldigt lättanvänd
  Hög kvalitet och individuellt testade av Faulk's
  En lockpipa för kanadagäss tillverkad i valnötsträ av hög kvalitet. Lockpipan ger ett naturtroget ljud för att imitera kanadagäss.

  Instruktioner

  1. Blås en liten volym luft igenom den tjockare delen av pipan och öka trycket gradvis (en liten luftmängd ger en låg ton och en snabbt ökad luftmängd ger en högre ton).
  2. Kupa handen över det smala rörets öppning för att erhålla en lägre/dovare ton.

  Pris: 269:-

 • Faulk´s Gräsand

  Ger ett naturligt andläte
  Justerbar ton
  Hög kvalitet och individuellt testade av Faulk's
  En justerbar version av den världskända, pålitliga lockpipan WA-33. Denna lockpipa ger ett naturligt andläte med möjligheten att justera tonläget.

  Den här lockpipan är väldigt enkel att använda och ger ett rappt, klart läte direkt ur lådan.

  Pris: 269:-

 • Faulk´s kråka

  Kan framkalla läten för kråka, vråk och hök
  Hög kvalitet och individuellt testade av Faulk's
  En lättanvänd lockpipa för kråkor. Genom att blåsa olika hårt i pipan kan man framkalla läten för både ung och vuxen kråka, samt läten för hök och vråk.

  Instruktion

  1. Den vuxna kråkans läte framkallas genom att blåsa i munstycket (den smalare delen av pipan).
  2. Ungfågelns läte framkallas genom att man biter ihop (varsamt) kring munstycket.
  3. Att växla oregelbundet mellan dessa två läten kan vara väldigt effektivt.
  4. Läten för hök och vråk kan framkallas genom att man blåser igenom munstycket från sidan (något svårare).

  Pris: 269:-

 • Faulk´s Sädgås

  Faulk's mest kända lockpipa för gäss
  Fungerar på alla sorters gäss
  Hög kvalitet och individuellt testade av Faulk's
  En klassisk lockpipa för gäss. Ger ett naturligt, klart ljud och är väldigt enkel att använda.

  Instruktion

  1. Blås en liten mängd luft genom den tjockare delen av pipan och öka gradvis trycket.
  2. En liten luftmängd ger en låg ton och en snabb ökning av luftmängden ger en högre ton.
  3. Blås en lång, låg ton raskt följd av en kort, högre ton för att imitera gåsens läte.

  Pris: 269:-

 • Halsband för pipor

  Enkel åtkomst till dina favoritpipor
  Rymmer tre lockpipor
  En halsrem för tre lockpipor från Faulk's. En praktisk halsrem för enkel förvaring av dina favoritpipor. Kom med lätthet åt piporna när du behöver dom. (Lockpipor säljs separat och ingår ej.)
  Pris: 89:-

 • Buttolo-blatter Rådjur

  Lockpipa för rådjur
  Imiterar rådjurens ångest- och parningsläte
  Tillverkad i gummi av hög kvalitet
  Buttolo-blatter är en lockpipa i gummi som imiterar rådjurens ångest- och parningsläte. Genom att pressa ihop gummiblåsan får du enkelt fram ett lockljud med förstämd ton som rådjuren har svårt att motså, vilket också gör denna modell lämplig för de som saknar tidigare erfarenhet av lockpipor där ljudet framkallas med munnen eller rösten.
  Pris: 399:-

 • Hubertus Räv

  Hubertus lockpipa för räv. Praktisk nyckelring för att kunna hänga i dragkedjan på jackan, och på så vis har man den alltid tillgänglig.  Många av våra svenska rovdjur framförallt räven reagerar kraftigt på muspip eftersom möss utgör en viktig del i deras födoval. Rävens kan vid gynnsamma förhållanden uppfattar ett muspip på mer än 100 m.

  Beroende på årstid och erfarenhet kommer räven ofta in på lockljudet i vind men framförallt ungrävar kan komma in rakt på. Lockpip med musljud kan med fördel används vid andra jakter när man får syn på räven eller som en "Stoppipa" vid lockjakt på räv.
  Pris: 125:-

 • Faulk´s Predator

  En mycket enkel pipa att blåsa i, piporna är handgjorda och var och en pipa är ljudtestad för att faulks vill att det ska bli så naturtroget som det bara kan och att dom ska vara säkra på det. Pipan har visat prov på att vara väldigt effektiv på räv med sitt naturtrogna harskrik.
  Pris: 269:-

 • Faulk´s Muspipa (Räv)

  Alla rovdjur i den svenska faunan, och speciellt räven, reagerar på musens korta, ljusa pip eftersom möss utgör rävens basföda. En perfekt pipa för att locka till sig ungrävarna som inte har så stor respekt för muspipet.

  Kan även med fördel användas om du fått in räv på mycket nära håll och vill få den till att stanna upp inför skottögonblicket den stannar tvärt!
  Pris: 135:-

 • Lockdosa Älgtjur

  Lockdosa som frambringar älgkons brunstläte, ett lockljud en brunstig älgtjur har svårt att motstå.

  Du får fram älgkons brunstläte genom att hålla för ett hål i botten på burken med ett finger och sedan vända den upp och ner.

  Tillverkad av plast.
  Pris: 135:-

 • Lockdosa Älgkalv

  Lockdosa som frambringar älgkalvens kontaktläte, en älglock som lockar till sig kon och förhoppningsvis är en brunstig älgtjur efter älgkon. Eller när du vill locka till dig en älgko som precis blivit av mad sina kalvar.  Du får fram lockljudet genom att hålla för hålet i botten på lockdosan med fingret och vända burken upp och ner. Enkelt och bra varje gång.
  Pris: 135:-

 • And- och kråklätena är i grunden mycket lika. Denna lockpipa från hubertus kan du med lite olika tekniker härma båda dessa arter. Kråkorna samlas gärna för att hjälpa den som varnar och för att jaga bort en eventuell fiende. Anden lockas till platser där änder redan finns och uttrycker en trygghet och belåtenhet

  Kråkans läte frambringas genom att man formar ett ljudlöst KRRR med rullande, R när du blåser i pipan. Reglera ljudstyrkan genom att kupa högerhanden över utblåshålet. Kråkor uppmärksammar det upphetsade, kortare och flera gånger upprepade ”krah-krah-krah-krah.
  Bästa tiden för lockjakt på kråka är tidig vår och sen höst.

  Anden läte får du fram genom att blåsa ganska långa och monotont ljudstötar samtidigt som du öppnar och kupar handen framför pipan. Det första ”Kvacket” skall vara högt i tonläget samt längre än de efterföljande. ungefär såhär QUAAA – QUAA – QUA – quaa – qua - qua. Detta lockljud invaggar änderna i en falsk trygghet/belåtenhet undvik korta och avhuggna lockljud då de uppfattas som en varningljud och fungerar inta för att locka and.
  Pris: 195:-